Velkommen til Minken barnehage

Vi er en koselig, liten barnehage lokalisert i Nebbestølen i Fyllingsdalen. Velkommen til vår hjemmeside!

Minken Barnehage A/S startet opp 15. september 1991. Selskapet er dannet som et aksjeselskap, der foreldre er aksjonærer. 

Barnehagen består av tre avdelinger: 

Rødkløver, en småbarnsavdeling med plass til 9 barn og 3 voksne, Smørblomst, en mellomavdeling med plass til 15 barn og 3 voksne, og Blåklokken, en storbarnsavdeling med plass til 18 barn og 3 voksne.

Barnehagen har åpent alle hverdager fra 07.30 til 16.30. 

I påske og romjul har vi egne åpningstider. 

Barnehagen er stengt tre uker hver sommer.

 

I Minken barnehage ønsker vi å sette fokus på godt språk og god språkutvikling, og har derfor valgt å jobbe med temaet: Språkglede for liten og stor.

Et godt språk danner grunnlaget for all kommunikasjon og samhandling med andre. Dersom vi skal samhandle med andre og fungere godt sammen med andre, må vi forstå og beherske språket. Et godt utviklet språk danner grunnlag for lek, vennskap og inkludering. Vi vil jobbe med språk på ulike måter og i alle situsjoner. 

Les mer om tema i årsplanen under "Om oss".

 

Vi er ute hver dag, og bruker nærmiljøet og skogen til våre turer. Vi benytter oss også av kulturelle tilbud, som blant annet biblioteket på Oasen og Barnas Kulturhus i Bergen sentrum. 

Barnehagen har tre måltider hver dag, frokost, lunsj og fruktmåltid.  Under pandemien med korona opplevde vi at personalet hadde mye mer tid sammen med barna på avdelingen. En av tingene som gjorde det, var at personalet ikke stod på kjøkenert og tilbredte to måltider pr dag samt opprydding etter måltidene. Vi opplevde dette som svært positivt å ha full voksentetthet på avdelingen større deler av dagen. Derfor har vi nå i ettertid bestemt sammen med barnehagen sitt styret, at barna skal ha med seg matpakker både til frokost og lunsj. Barna får frukt og grønt i barnehagen. Det koster kr 100,- pr måned. Barnehagen serverer melk. 

Barnehagen har dugnader som blir arrangert i samarbeid med arbeidsgruppen i foreldrerådet. Vi har fire dugnadsøkter hvert år. Hver familie har dugnadsplikt med 5 timer i barnehageåret. For den som ikke ønsker eller har mulighet til å delta, har vi en betalingsordning med 200,- pr time det ikke jobbes dugnad for. 

Barn som er syke må holdes hjemme. Dersom barn blir syke eller skader seg iløpet av dagen i barnehagen, tar vi kontakt med mor og far, evt. lege. Barnehagen har kollektiv ulykkesforsikring på barna. Ønsker du en større forsikring på barnet ditt, må dette skje på eget initiativ. 

Foreldrebetalingen for barnehageplass i Minken Barnehage er:

For ett barn: 3000,- pr mnd. 

For barn nr 2, får en 30 % søskenmoderasjon.

For barn nr 3, eller flere får en 50 % søskenmoderasjon. 

Barnehagen krever 11 måneders foreldrebetaling. 

Barnehagen kan kontaktes på telefon 55169292, eller e-post: post@minkenbarnehage.no

 

Vi ønsker dere velkommen til Minken Barnehage.