Informasjon til barn som skal begynne i Minken Barnehage

Å begynne i barnehage innebærer mye nytt for barnet, her er mange nye realiteter å forholde seg til. En skal bli kjent med mange nye barn, samtidig som en skal forholde seg til nye og ukjente voksne. Vi i Minken ønsker å gjøre oppstarten og tilvenningsperioden så fin og tilrettelagt som mulig. Hvert enkelt barn er unikt, og hvert enkelt barn har ulik oppfatning med det å begynne i barnehage. Vår jobb er å gjøre barnehagen til et trygt sted, både for barn og foreldre. Vi skal vise omsorg, og opptre som trygge voksne for de nye barna.  

Første dag i barnehagen blir barn og foreldre mottatt av sin kontaktperson, som skal ha ansvaret for barnets tilvenning. Denne dagen må foreldre/foresatte være tilstede for barna, og skal ikke forlate avdelingen. Denne dagen er det som oftest nok for barnet å oppholde seg i barnehagen i 1-2 timer.

Dag nr. 2 kan foreldre trekke seg litt unna barnet. Denne dagen skal barnet prøve seg litt alene med sin kontaktperson, men foreldrene er aldri langt unna, og skal tilkalles umiddelbart dersom ordningen ikke fungerer for barnet.

Dag nr. 3 bør foreldre trekke seg tilbake over en litt lengre periode, sånn at barnet begynner å forstå realiteten av det å skulle være sammen med andre voksne, for så å bli hentet av foreldre etter en stund. Barnet bør ikke oppholde seg i barnehagen mer enn 3-5 timer denne dagen. 

Stort sett settes det av 3 dager til tilvenning, men vi ser selvsagt situasjonen an. Noen barn har nok med 1-2 dager, mens andre trenger både uker og måneder før de føler seg trygge i barnehagens atmosfære. Her må en huske på at alt er normalt. Foreldre som ønsker å bli oppdatert rundt tilvenningen, er selvfølgelig velkommen til å ringe barnehagen når de måtte ønske. Noen ønsker også at barnehagen ringer en liten stund etter foreldrene har gått, for å oppdatere. Dette er noe vi gjør med den største glede. Vi ønsker at alle skal føle seg trygg og tatt vare på. 

I løpet av den første uken vil kontaktperson ha en oppstartsamtale med barnets foreldre, hvor en diskuterer tilvenningsperioden og utveksler informasjon. 

 

Litt praktisk informasjon: 

Barna må ha med matpakke til frokost og lunsj. Frukt/grønnsaker får barna barnehagen dette koster kr 100,- pr måned. Barnhagen serverer drikke. 

Barna må ha med seg gode uteklær-og sko til alle typer vær, samt ekstratøy som ligger i garderoben. Vi oppfordrer alle til å ha med tøfler / innesko til innebruk. Husk å merke alt av sko og tøy med barnets navn. Barn som bruker bleie har med egne bleier i barnehagen. Barn som sover, må ha med egen sovevogn, da barna sover ute. 


Det er hyggelig om dere vil komme på besøk i barnehagen før oppstart, ta gjerne kontakt for å avtale tid, eller ellers om noe er uklart mtp. tilvenning og oppstart i barnehage.